Boxer Breed Dog Forums banner

Czy ktoś ma mieszankę boksera/pitbulla?

2 reading
12K views 19 replies 9 participants last post by  dbb697121  
#1 ·
Mam coś, co uważamy za mieszankę boksera/pitbulla. Po prostu jestem ciekawy, czy ktoś inny ma takiego. Nasz ma około 4 miesięcy. Jest bardzo mądra. Wydaje się jednak, że ma już wiele problemów skórnych. Szukam tylko zdjęć, porad dotyczących jedzenia, ich temperamentu, jak duży jest twój, lub jakichkolwiek problemów zdrowotnych. Z góry dziękuję. Oto kilka zdjęć mojej Lilly

Attachments

#4 ·
Piper waży około 35 funtów. Jej temperament jest zdecydowanie bardziej pittie, ale ma kobiecą złośliwość boksera. W jednej chwili jest w porządku, a za chwilę ma dość. Ma około 7 lat. Urodziła się z przemieszczonymi i zrośniętymi rzepkami w obu kolanach. Weterynarz przysięga, że będzie potrzebowała operacji korekcyjnej, aby je naprawić, i zrobilibyśmy to bez wahania, jeśli byłoby to konieczne, ale nie odczuwa nawet najmniejszego bólu i wcale jej to nie spowalnia. Pittie pali się z najlepszymi i pomimo wszystkich zgięć, wyprostów i palpacji kolan przez weterynarza, tylko rozgląda się i merda ogonem. On tego do końca nie rozumie, ale nie zamierzam płacić za naprawę kolan, które nie sprawiają jej żadnych problemów. W zeszłym roku miała sezonowe łysienie, ale w tym roku nie ma żadnych problemów.

#5 ·
Mój chłopiec Loki ma być Pit Boxerem. Czasami myślę, że widzę część Boksera w sposobie, w jaki biega i jego chód, ale najczęściej widzę Pit i BEZ obrazy dla właścicieli pitów, ale Loki jest trochę tępy :) Kocham go, ale nie jest tak bystry jak dwa Boxery, które miałem. Jest słodki i toleruje Kippah i jej złośliwość, jest bardzo rzepowy i uwielbia się przytulać (czasami za bardzo, jak wtedy, gdy próbuję spać, a on dosłownie musi mieć nos tuż przy mojej szyi, co robi często), ale po prostu nie jest najjaśniejszą żarówką na sznurze świateł

#7 ·
Uh tak, tutaj! Moje wprowadzenie do bokserów było z moim pierwszym mixem bokser/pitbull Stewie i straciłem go zbyt młodo! Nie mogłem wtedy znaleźć innego boksera/pitbulla i wybrałem następną najlepszą opcję, boksera!

Ponieważ miałem już BullMastiffa/APBT/Laba, a Stewie wcale do niego nie pasował! I w przeciwieństwie do mojego prawdziwego boksera, Stewie miał wbudowany "wyłącznik", rozumiał, kiedy nadszedł czas, aby przejść do rzeczy! Praca z nim była przyjemnością i był cholernie genialny!

Mój bokser... cóż, Struddel miał trudności z traktowaniem czegokolwiek poważnie! Ale udało nam się to zrobić! :)

#8 ·
Ona bardzo się drapie. W niektórych miejscach drapała się tak mocno, że doprowadzała do otarć. Potem dostaje te guzki, które wyglądają jakby były wypełnione ropą. Znikają same po kilku dniach, ale inne zawsze wracają. Wydaje się, że na jej brzuchu często pojawiają się małe, czerwone guzki, ale to jej nie przeszkadza. Zabrałem ją do weterynarza z powodu swędzenia, powiedzieli, że ma roztocza. Powiedzieli mi, że pigułka na pchły, którą bierze, pomoże jej z tym? Obecnie bierze pigułkę NexGard na pchły i kleszcze. Nie jest gorzej, ale nie wiem, czy jest lepiej.

#11 ·
Jestem zaskoczony, że Twój weterynarz nie polecił zastrzyku Kenalog?? To w większości przypadków pomaga przejść najgorsze "problemy" i daje innym, bardziej holistycznym opcjom szansę zadziałać. Warto zapytać o to lub może czas na nowego weterynarza... nie wiem??

#12 ·
Jestem zaskoczony, że Twój weterynarz nie polecił zastrzyku Kenalog?? To w większości przypadków pomaga im przejść najgorsze z "problemu" i daje innym, bardziej holistycznym opcjom szansę na działanie. Warto zapytać o to, a może czas na nowego weterynarza...nie wiem??
Tak, byłem trochę zaniepokojony, że nie zaproponowała nic poza swoją "pigułką na pchły", aby pomóc. To mój pierwszy pies, więc nie wiedziałem lepiej ani nie pytałem o coś innego. Ale zamierzam to zrobić, a jeśli nie, to mogę rozważyć inne opcje weterynaryjne.

#15 ·
Gunny miał silne alergie na pchły, poza tym był zdrowy i silny jak koń. Sophie (siostra) nie ma alergii i jest również silna jak koń. Gunny ważył około 65 funtów w wieku 2 lat, Sophie waży teraz około 90 funtów... oboje mają/mieli wspaniałe usposobienie, ale są bardzo opiekuńczy i terytorialni. Oboje uwielbiają szczeniaki, ale nie psy, chyba że przyszły do domu jako szczeniaki. Oboje UWIELBIAJĄ dzieci, dorosłych (jeśli cię znają), ale nie waż się wchodzić do domu od tylnych drzwi... z pewnością oznaczałoby to obrażenia ciała... podwórko jest niedostępne dla nikogo, kogo nie znają. Gunny wyglądał jak czysty bokser, podczas gdy Sophie wygląda jak argentyński pies, jest duża i rządzi... wszystkim... lol... ja osobiście nie wierzę, że wszystko zależy od tego, jak są wychowywane, wierzę, że po części ma to związek z DNA i pewnymi markerami w nim, dla temperamentu (ponieważ wychowywałem pitbulle, bokserów, labradory, mieszanki obu) nie wszystkie są takie same... ale można to zauważyć wcześnie. Wstawiłbym ich zdjęcia, ale szczerze mówiąc, nie wiem jak, ale zapraszam do obejrzenia mojego małego albumu tutaj lub dodania mnie do znajomych na Facebooku, aby zobaczyć mnóstwo zdjęć wszystkich moich futrzanych dzieci od 4 tygodni do chwili obecnej.

#16 ·
To może być tak proste jak alergia na trawę, Gunny i Sophie miały problemy, gdy były malutkie. Popieram olej kokosowy. Myślę, że to, co weterynarz dał Gunny'emu na alergię na pchły, aby ją wyleczyć, to cephelexon... nie pamiętam, minęło dużo czasu. (może też trochę benadrylu) Pamiętam, że myłem im brzuchy chłodną szmatką, kiedy wchodzili do środka... wydawało się, że pomaga, a Sophie wciąż to uwielbia (ma teraz 5 lat) =)

#17 ·
to może być tak proste jak alergia na trawę, Gunny i Sophie miały problemy, gdy były małe. Popieram olej kokosowy. Myślę, że to, co weterynarz dał Gunny'emu na alergię na pchły, aby ją wyleczyć, to cefaleksyna... Nie pamiętam
Tak, to jest to! Rocky też. Dał mu również olej rybny, ale olej rybny jest bardziej skomplikowany, potrzebują również witaminy E, aby uzyskać dostęp do składników oleju rybnego.

Jeśli dostaniesz olej rybny "przepisany" przez weterynarza, zobaczysz E na butelce. Więc witamina E dla ludzi nie przyniesie im żadnych korzyści, a za dużo E jest toksyczne!

Olej kokosowy mogą również spożywać i nie musisz się tym martwić! Jednak nie olej kokosowy do gotowania! Artykuł podaje właściwy rodzaj!

#18 ·
Mam to, co uważamy za mieszankę boksera/pitbulla. Po prostu jestem ciekawy, czy ktoś inny ma takiego. Nasz ma około 4 miesięcy. Jest bardzo mądra. Wydaje się jednak, że ma już wiele problemów skórnych. Szukam tylko zdjęć, porad dotyczących jedzenia, ich temperamentu, jak duży jest Twój, lub jakichkolwiek problemów zdrowotnych. Z góry dziękuję.

Oto kilka zdjęć mojej Lilly
Uratowałem tych facetów, gdy mieli 3 tygodnie, samochody prawie ich przejechały. Wygląda jak Twój, ale nie jestem pewien. Teraz mają 3 miesiące.
Jeśli chodzi o Twojego szczeniaka, chcę dać mojemu dużemu pitbullowi Diamond karmę dla psów bez kukurydzy i ryżu, bez zbóż, a ponieważ jest to szczeniak, Baby Benadryl. Diamond je bierze i wydaje się, że to na nią działa. Ale spróbuj zabrać ją na test alergiczny, aby być po bezpiecznej stronie. SŁODKI SZCZENIAK!

#20 ·
Mam to, co uważamy za mieszankę boksera/pitbulla. Po prostu jestem ciekawy, czy ktoś jeszcze ma takiego. Nasz ma około 4 miesięcy. Jest bardzo mądra. Wydaje się jednak, że ma już wiele problemów skórnych. Szukam tylko zdjęć, porad dotyczących jedzenia, ich temperamentu, jak duży jest Twój, lub jakichkolwiek problemów zdrowotnych. Z góry dziękuję.

Oto kilka zdjęć mojej Lilly
Tak, mamy mieszankę boksera i pitbulla. Właściwie miałem wiele szczeniąt mieszanki boksera i pitbulla. Jestem mamą pitbulla z czerwonym nosem, który rozmnażał się z białym bokserem. Miała 2 mioty szczeniąt. 10 i 4. To wspaniałe psy. Bardzo kochające i potrzebujące. Wszystkie nie mogły znieść upału, ale uwielbiają chłodną pogodę. Niektóre zaczynały bardzo małe, ale zanim skończyły 2 lub 3 lata, wyrosły na głowy. Duże głowy, małe ciała, doganiają się nawzajem. Purina One uznaliśmy za najlepszą dla naszych. W razie jakichkolwiek innych pytań postaram się pomóc.